Vízumok

Posted by & filed under Vietnam Travel Guide.

Vízumok

Csak bizonyos országok lakosai utazhatnak vízum nélkül Vietnamba. Az ASEAN országok lakosai vízum nélkül utazhatnak Vietnamba, ha ott-tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 30 napot. A koreai, japán, norvég, dán, svéd, finn, és orosz állampolgároknak sem kell vízumot igényelniük, ha 15 napnál kevesebb ideig tartózkodnak Vietnamban. A fent említett országok polgárain kívül mindenkinek vízumra van szüksége, ha Vietnamba utazik. A vízumot az utazás előtt kell beszerezni (nagykövetségen/konzulátuson kiadott vízum esetén), vagy rendelkezni kell a repülőtéren felvehető turistavízum átvételéhez szükséges jóváhagyó levéllel, ha érkezéskor óhajtja átvenni a vietnami vízumot.

A következő információkat fontos, hogy tudja a vietnami vízummentességről:

– 30 napnál rövidebb tartózkodás esetén vízummentességet élveznek: Thaiföld, Indonézia, Szingapúr, Malajzia, Mianmar, Kambodzsa, Laosz, Fülöp-szigetek, Brunei lakosai

– 15 napnál rövidebb tartózkodás esetén vízummentességet élveznek: a dél-koreai, japán, norvég, dán, svéd, finn, és orosz állampolgárok.

– 90 napnál rövidebb tartózkodás esetén, vagy 6 hónapon belül többszöri beutazás esetén  vízummentességet élveznek a diplomata-, vagy hivatalos útlevéllel rendelkező francia állampolgárok.

– 60 napnál rövidebb tartózkodás esetén vízummentességet élveznek a diplomata-, vagy hivatalos útlevéllel rendelkező chilei állampolgárok.

– 60 napnál rövidebb tartózkodás esetén vízummentességet élveznek  az APEC Business Travel kártyával (ABTC) rendelkező APEC-tagok.

– A vietnami Phu Quoc szigetre vízum nélkül is utazhat. Azok a külföldiek és külföldi útlevéllel rendelkező vietnamiak, akik nemzetközi repülőtéren keresztül érkeznek Vietnamba, majd továbbutaznak Phu Quoc szigetre és 15 napnál kevesebb ideig tartózkodnak ott, mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Útlevelüknek minimum 45 napig érvényesnek kell lenniük. Ha a szigeten kívül máshová is el szeretnének látogatni, vagy 15 napnál tovább szeretnének ott tartózkodni, a bevándorlási hivatal helyben kiállítja a vízumot.

– A tengerentúli vietnamiak, amennyiben 90 napnál nem tartózkodnak többet Vietnamban és rendelkeznek vízummentességi igazolással, mentesülnek a vízumkötelezettség alól.

Ezeket az információkat szerettük volna megosztani a vietnami vízummentességgel kapcsolatban.

Álatalános tudnivalók Vietnamról

Ha a vízumigénylés ilyen egyszerű, miért is ne látogatná meg Vietnamot, hogy felfedezze az ország értékeit, szépségét és az országot lakó barátságos embereket?

Comments are closed.