Vízumok

Posted by & filed under Vietnam Travel Guide.

Vízumok

Csak bizonyos országok lakosai utazhatnak vízum nélkül Vietnamba. Az ASEAN országok lakosai vízum nélkül utazhatnak Vietnamba, ha ott-tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 30 napot. A koreai, japán, norvég, dán, svéd, finn, és orosz állampolgároknak sem kell vízumot igényelniük, ha 15 napnál kevesebb ideig tartózkodnak Vietnamban. A fent említett országok polgárain kívül mindenkinek vízumra van szüksége, ha Vietnamba utazik. A vízumot az utazás előtt kell beszerezni (nagykövetségen/konzulátuson kiadott vízum esetén), vagy rendelkezni kell a repülőtéren felvehető turistavízum átvételéhez szükséges jóváhagyó levéllel, ha érkezéskor óhajtja átvenni a vietnami vízumot.

A következő információkat fontos, hogy tudja a vietnami vízummentességről:

– 30 napnál rövidebb tartózkodás esetén vízummentességet élveznek: Thaiföld, Indonézia, Szingapúr, Malajzia, Mianmar, Kambodzsa, Laosz, Fülöp-szigetek, Brunei lakosai

– 15 napnál rövidebb tartózkodás esetén vízummentességet élveznek: a dél-koreai, japán, norvég, dán, svéd, finn, és orosz állampolgárok.

– 90 napnál rövidebb tartózkodás esetén, vagy 6 hónapon belül többszöri beutazás esetén  vízummentességet élveznek a diplomata-, vagy hivatalos útlevéllel rendelkező francia állampolgárok.

– 60 napnál rövidebb tartózkodás esetén vízummentességet élveznek a diplomata-, vagy hivatalos útlevéllel rendelkező chilei állampolgárok.

– 60 napnál rövidebb tartózkodás esetén vízummentességet élveznek  az APEC Business Travel kártyával (ABTC) rendelkező APEC-tagok.

– A vietnami Phu Quoc szigetre vízum nélkül is utazhat. Azok a külföldiek és külföldi útlevéllel rendelkező vietnamiak, akik nemzetközi repülőtéren keresztül érkeznek Vietnamba, majd továbbutaznak Phu Quoc szigetre és 15 napnál kevesebb ideig tartózkodnak ott, mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Útlevelüknek minimum 45 napig érvényesnek kell lenniük. Ha a szigeten kívül máshová is el szeretnének látogatni, vagy 15 napnál tovább szeretnének ott tartózkodni, a bevándorlási hivatal helyben kiállítja a vízumot.

– A tengerentúli vietnamiak, amennyiben 90 napnál nem tartózkodnak többet Vietnamban és rendelkeznek vízummentességi igazolással, mentesülnek a vízumkötelezettség alól.

Ezeket az információkat szerettük volna megosztani a vietnami vízummentességgel kapcsolatban.

Álatalános tudnivalók Vietnamról

Ha a vízumigénylés ilyen egyszerű, miért is ne látogatná meg Vietnamot, hogy felfedezze az ország értékeit, szépségét és az országot lakó barátságos embereket?

Related Posts

Vietnami specialitások

On

Vietnami specialitások Vietnam bőséges élelmiszerforrással és kifinomult ételkészítési technikákkal rendelkezik. Az ételkészítés a vietnamiak számára… more →

Határátlépési feltételek

On

Határátlépési feltételek Ahhoz, hogy átlépje a vietnami határt, rendelkeznie kell egy még hat hónapig érvényes… more →

Mértékegységek

On

Mértékegységek A nemzetközi mértékegységeken kívül két tömegmértékegységet használunk, a “tael”-t és a “catty”-t. Álatalános tudnivalók… more →

Comments are closed.