Vietnam és a vietnami nyelv

Posted by & filed under Vietnam Travel Guide.

Vietnam és a vietnami nyelv

ao dai VNVietnam békés és szép ország, nem háborús terület. Az 1986-os “Doi Moi” liberalizáció és újraegyesítés után Vietnam vonzó turisztikai is üzleti célpont lett. Ahogy északról dél felé haladunk, megmutatkozik a földrajzi elemek,a történelem, a kultúra és az emberek szépsége és sokszínűsége.

 Ha megnézzük a térképen, Vietnam Dél-kelet Ázsia közepén helyezkedik el, “S” alakban. Az Indokínai félszigeten fekszik, Kínával, Laosszal, Kambodzsával, a Japán tengerrel, valamint a Csendes-óceánnal határos, 3,260km-es tengerpartja van, területe 330,991 km2, az ország hossza a legészakibbtól a legdélibb pontig számítva 1650km.

A vietnamiak spirituális életét nagyszerű filozófiai tanok és vallások formálták. Vietnam természeti erőforrásai közé tartoznak az érintetlen tájak, tengerpartok, magas dombok, hegyek és a békés folyók. Gazdag történelme és kultúrája is vonzóvá teszi az először idelátogatók, illetve a visszatérő utazók számára is.

A Vietnami Szocialista Köztársaság lakossága több mint 80 millió fő, ebből 19,7 millió a városi lakosság. 54 etnikai kisebbség lakja az országot. A “Kinh”-ek (vagy Viet-ek) alkotják a lakosság körülbelül 90%-át, jelentős még a Tay, Thai, Muong, H’mong, Dao és Khmer népcsoport.

Az ország hivatalos nyelve a vietnami, de a nagyobb városokban beszélnek angolul, franciául, németül és oroszul. A vietnami nyelv latin ABC-t használ

Pl.: Xin chào (Helló, jó reggelt)

Általános tudnivalók Vietnamról

Ha a vízumigénylés ilyen egyszerű, miért is ne látogatja meg Vietnamot, hogy felfedezze az ország értékeit, szépségét és az országot lakó barátságos embereket?

Related Posts

Elektromos feszültség

On

Elektromos feszültség Standard 220 V-os AC (50Hz). Álatalános tudnivalók Vietnamról Ha a vízumigénylés ilyen egyszerű,… more →

Mértékegységek

On

Mértékegységek A nemzetközi mértékegységeken kívül két tömegmértékegységet használunk, a “tael”-t és a “catty”-t. Álatalános tudnivalók… more →

Comments are closed.