Vietnam és a vietnami nyelv

Posted by & filed under Vietnam Travel Guide.

Vietnam és a vietnami nyelv

ao dai VNVietnam békés és szép ország, nem háborús terület. Az 1986-os “Doi Moi” liberalizáció és újraegyesítés után Vietnam vonzó turisztikai is üzleti célpont lett. Ahogy északról dél felé haladunk, megmutatkozik a földrajzi elemek,a történelem, a kultúra és az emberek szépsége és sokszínűsége.

 Ha megnézzük a térképen, Vietnam Dél-kelet Ázsia közepén helyezkedik el, “S” alakban. Az Indokínai félszigeten fekszik, Kínával, Laosszal, Kambodzsával, a Japán tengerrel, valamint a Csendes-óceánnal határos, 3,260km-es tengerpartja van, területe 330,991 km2, az ország hossza a legészakibbtól a legdélibb pontig számítva 1650km.

A vietnamiak spirituális életét nagyszerű filozófiai tanok és vallások formálták. Vietnam természeti erőforrásai közé tartoznak az érintetlen tájak, tengerpartok, magas dombok, hegyek és a békés folyók. Gazdag történelme és kultúrája is vonzóvá teszi az először idelátogatók, illetve a visszatérő utazók számára is.

A Vietnami Szocialista Köztársaság lakossága több mint 80 millió fő, ebből 19,7 millió a városi lakosság. 54 etnikai kisebbség lakja az országot. A “Kinh”-ek (vagy Viet-ek) alkotják a lakosság körülbelül 90%-át, jelentős még a Tay, Thai, Muong, H’mong, Dao és Khmer népcsoport.

Az ország hivatalos nyelve a vietnami, de a nagyobb városokban beszélnek angolul, franciául, németül és oroszul. A vietnami nyelv latin ABC-t használ

Pl.: Xin chào (Helló, jó reggelt)

Általános tudnivalók Vietnamról

Ha a vízumigénylés ilyen egyszerű, miért is ne látogatja meg Vietnamot, hogy felfedezze az ország értékeit, szépségét és az országot lakó barátságos embereket?

Related Posts

Vietnami vámszabályok

On

Vietnami vámszabályok Vietnamba érkezésekor ki kell töltenie a fehér és kék színű határátlépési űrlapot. A… more →

Pénznem

On

Pénznem Vietnam fizetőeszköze a dong (VND). A külföldi valutát bankban, pénzváltóknál, vagy a szállodák recepciójánál… more →

Vietnami specialitások

On

Vietnami specialitások Vietnam bőséges élelmiszerforrással és kifinomult ételkészítési technikákkal rendelkezik. Az ételkészítés a vietnamiak számára… more →

Comments are closed.