Kinek van szüksége vízumra a Vietnamba utazáshoz?

Posted by & filed under FAQ, Home.

Kinek van szüksége vízumra a Vietnamba utazáshoz?

Kinek van szüksége vízumra a Vietnamba utazáshoz?

Csak bizonyos országok lakosai utazhatnak vízum nélkül Vietnamba. Az ASEAN országok lakosai vízum nélkül utazhatnak Vietnamba, ha ott-tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 30 napot. A koreai, japán, norvég, dán, svéd, finn, és orosz állampolgároknak sem kell vízumot igényelniük, ha 15 napnál kevesebb ideig tartózkodnak Vietnamban. A fent említett országok polgárain kívül mindenkinek vízumra van szüksége, ha Vietnamba utazik. A vízumot az utazás előtt kell beszerezni (nagykövetségen/konzulátuson kiadott vízum esetén), vagy rendelkezni kell a repülőtéren felvehető turistavízum átvételéhez szükséges jóváhagyó levéllel, ha érkezéskor óhajtja átvenni a vietnami vízumot.

Ajánljuk figyelmébe a következő, vízummentességre vonatkozó információkat:

– Thaiföld, Indonézia, Szingapúr, Malajzia, Kambodzsa, és Lao polgárok nem kell egy vietnami vízumot, ha meglátogatja az ország 30 napon belül; útlevéllel a Fülöp-szigeteken nem kell vízum 21 napig; Brunei útlevéllel nem szükséges, hogy a vízum Vietnamba 15 napig, Mianmar lakosok nem kell vízum 14 napig.

– A dél-koreai, japán, norvég, dán, svéd, finn, és orosz állampolgároknak sem kell turistavízumot igényelniük, ha 15 napnál kevesebb ideig tartózkodnak Vietnamban.

– Az APEC Business Travel kártyával (ABTC) rendelkező APEC-tagoknak nem kell turistavízumot igényelniük, ha 60 napnál kevesebb ideig tartózkodnak Vietnamban.

– A vietnami Phu Quoc szigetre vízum nélkül is utazhat. Azok a külföldiek és külföldi útlevéllel rendelkező vietnamiak, akik nemzetközi repülőtéren keresztül érkeznek Vietnamba, majd továbbutaznak Phu Quoc szigetre és 30 napnál kevesebb ideig tartózkodnak ott, mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Útlevelüknek minimum 45 napig érvényesnek kell lenniük. Ha a szigeten kívül máshová is el szeretnének látogatni, vagy 30 napnál tovább szeretnének ott tartózkodni, a bevándorlási hivatal helyben kiállítja a vízumot.

– A tengerentúli vietnamiak, amennyiben 90 napnál nem tartózkodnak többet Vietnamban és rendelkeznek vízummentességi igazolással, mentesülnek a vízumkötelezettség alól.

Ezeket az információkat szerettük volna megosztani a vietnami vízummentességgel kapcsolatban.

Comments are closed.