Határátlépési feltételek

Posted by & filed under Vietnam Travel Guide.

Határátlépési feltételek

Ahhoz, hogy átlépje a vietnami határt, rendelkeznie kell egy még hat hónapig érvényes útlevéllel, vietnami vízummal, vízummentességet igazoló okirattal, vagy a repülőtéren átvehető vízumhoz szükséges jóváhagyó levéllel. Vízumot, vagy vízummentességet igazoló okiratot elutazás előtt a vietnami nagykövetségen/konzulátuson szerezhet be. Jóváhagyó levelet elutazás előtt egy utazási iroda segítségével is beszerezhet. Amerikai állampolgárokkal azonban előfordult, hogy bizonyos utazási irodák átverték őket.

Ha vietnami vízum, vízummentességet igazoló okirat, vagy a repülőtéren átvehető vízumhoz szükséges jóváhagyó levél nélkül érkezik az országba, nem lépheti át a határt, és visszatoloncolják a kiindulási országba. A vietnami vízumok általában egy belépésre jogosítanak fel, hacsak az igénylő nem jelzi előre, hogy többszöri belépésre feljogosító vízumot szeretne, ám ennek magasabb a díjazása. Ha el szeretné hagyni Vietnamot, majd egy másik országon keresztül visszatérni, győződjön meg róla, hogy többszöri belépésre feljogosító vízuma van, ha nem, akkor igényeljen ilyet.

Kérjük, ne feledje, hogy a repülőtéren átvehető vízumért kétféle díjat kell fizetni:1) a vízum árát a repülőtéren és 2) a vízumügyintézést végző iroda szolgáltatási díja.

Amennyiben szárazföldön szeretne Vietnamba utazni, hagyományos, útlevélbe ragasztott vízumra lesz szüksége, ezért keresse fel az Önhöz legközelebb található vietnami nagykövetséget vagy konzulátust.

Előfordulhat, hogy annak ellenére sem lépheti át a vietnami határt, hogy érvényes vízummal rendelkezik. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a vietnami bevándorlási szabályzat megköveteli, hogy az országba utazó külföldiek ott csak azt a tevékenységet végezzék, amilyen célból a vízumot igényelték. Ha meg akarja változtatni ezt a tevékenységet, arra előzetesen engedélyt kell kérnie a megfelelő vietnami hatóságtól.

Ha Vietnamban esetlegesen ellopják az útlevelét, új útlevelet és új vízumot is kell igényelnie. Sürgős esetben vegye fel a kapcsolatot saját nagykövetségével vagy konzulátusával, hogy egy napon belül ideiglenes útlevelet kaphasson, jóllehet a vietnami kormány csak 3-5 munkanapon belül állít ki új vízumot.

Álatalános tudnivalók Vietnamról

Ha a vízumigénylés ilyen egyszerű, miért is ne látogatná meg Vietnamot, hogy felfedezze az ország értékeit, szépségét és az országot lakó barátságos embereket?

Related Posts

Vietnami vámszabályok

On

Vietnami vámszabályok Vietnamba érkezésekor ki kell töltenie a fehér és kék színű határátlépési űrlapot. A… more →

Vietnami specialitások

On

Vietnami specialitások Vietnam bőséges élelmiszerforrással és kifinomult ételkészítési technikákkal rendelkezik. Az ételkészítés a vietnamiak számára… more →

Pénznem

On

Pénznem Vietnam fizetőeszköze a dong (VND). A külföldi valutát bankban, pénzváltóknál, vagy a szállodák recepciójánál… more →

Comments are closed.