Bejelentési kötelezettség

Posted by & filed under News on Visa.

Bejelentési kötelezettség

Bejelentési kötelezettség

Az országba lépéskor, a vámnyilatkozat kitöltése előtt ellenőrizze, hogy csomagjainak mérete megegyezik-e a vietnami vámmentes csomag-kvótával. Ha érkezéskor nincs olyan csomagja, ami meghaladná a vámmentes kvótát, vagy ami korábbi vagy későbbi időpontban érkezik az országba, akkor nem kell kitölteni a vámnyilatkozatot.

Ha érkezéskor van olyan csomagja,a mi meghaladná a vámmentes kvótát, akkor ki kell tölteni a vámnyilatkozatot. A kvótán felüli mennyiséget import javaknak kell tekinteni, ennek megfelelően az importra vonatkozó törvényeknek, valamint a vám- és adótörvényeknek is leget kell tenni. Amennyiben több tárgy is van a csomagjában, kiválaszthatja, hogy melyikre fizet vámot és adót.

Amennyiben a csomag meghaladja a vámmentes kvótát, de a fizetendő vám összege nem haladja meg az50.000 (ötvenezer) VND-t, a csomag tartalmára vám- és adómentesség vonatkozik.

Azok, akik munkájuk miatt gyakran átlépik a vietnami határt, nem hivatkozhatnak minden határátlépéskor a vám- és adómentességre, mint ahogy az a jelen Szabályzat Mellékletének 1., 2., 3. és 5 pontjában leírt árucikkekre vonatkozna, hanem csak 90 naponta egyszer élhetnek ezzel a lehetőséggel (ilyen személyek: repülőgép-pilóták, vonatvezetők, tengerjáró hajók alkalmazottai, nemzetközi járművek személyzete, hivatásos sofőrök, olyan vietnami állampolgárok, akik valamelyik, Vietnammal közös határral rendelkező országban dolgoznak).

Vietnami határátlépési szabályok

Comments are closed.