A vietnami vízum beszerzésének egyszerű lépései

Posted by & filed under News on Visa.

A vietnami vízum beszerzésének egyszerű lépései

A vietnami vízum beszerzésének egyszerű lépései

Vietnam gyönyörű ország, zöld mezőkkel, csodás hegyi utakkal, természetes öblökkel és lélegzetelállító tengerparttal. Ezek azok, amik évente rengeteg turistát vonzanak az országba. A statisztikák adatai szerint 2010-ben körülbelül 5.049.855 nemzetközi turista utazott Vietnamba.

Ha azt tervezi, hogy ebbe a csodálatos országba utazik nyaralni, vagy nászútra, először vízumot kell szereznie. Azokat, akik vízum nélkül próbálnak bejutni az országba, sajnos visszaküldik a kiindulási helyükre.

A vízumügyintézéssel, egyéb határátlépéssel kapcsolatos szabályozások időről időre változhatnak, ezért érdemes felkeresnie a legközelebbi nagykövetséget/konzulátust, hogy a lehető legfrissebb információkhoz tudjon hozzáférni. Általánosságban elmondható, hogy négy féle vietnami vízum létezik: turistavízum, diákvízum, üzleti vízum és tranzitvízum. A turistavízum 1 hónapig érvényes, az üzleti vízum 3 hónapig, míg a tranzitvízum csak 5 napig. A diákvízum ügyintézése általában a megérkezést követően történik.

A vietnami vízum megszerzése nem nagy dolog. Íme, néhány fontosabb tudnivaló, amik segíthetnek abban, hogy időben megkaphassa vízumát:

  • Kétféleképpen juthat vietnami vízumhoz. Felkeresheti a legközelebbi vietnami nagykövetséget/konzulátust, vagy ha nincs ilyen a lakóhelyéhez közel, akkor választhatja az érkezéskor felvehető vízumot (VOA) is.
  • Manapság a vízumigénylés nem egy időigényes és idegtépő folyamat. A modern számítógépes rendszer létrehozásával a vízumigénylés egyszerű és gyors lett. Az érkezéskor felvehető vízum ideális választás azoknak, akik időhiányban szenvednek, nincs a közelükben nagykövetség/konzulátus, vagy csak nem akarják postán elküldeni az útlevelüket.
  • Vízumigényléshez csak ki kell töltenie az online igénylőlapot, majd leellenőrizni az adatokat. Természetesen ezért a szolgáltatásért fizetni is kell., de ezt biztonságos rendszeren keresztül teheti meg.
  • Két napon belül megkapja e-mailben a jóváhagyó levelet. Utazás előtt ezt már csak ki kell nyomtatnia, és mellékelnie kell két darab útlevélképet is.
  • Leszállás után csak fel kell mutatnia ezt a jóváhagyó levelet a vízumátvételi pontnál, majd ugyanitt ki kell fizetnie a vízum árát. 10-15 percen belül a bevándorlási hivatal munkatársai be is pecsételik az Ön útlevelébe a vietnami vízumot.

Related Posts

Az ország elhagyásakor

Az ország elhagyásakor

On

Az ország elhagyásakor a csomagok tartalmára nem vonatkozik semmilyen korlátozás, kivéve azokat a tárgyakat, amelyeknek… more →

Vámmentes kvóta

Vámmentes kvóta

On

A vámmentesség összeghatár személyenként számolandó, határátlépésenként, több személy csomagjai nem összevonhatók annak érdekében, hogy átlagot… more →

Comments are closed.